Ik geloof in Vlaanderen.be

evangelist in jouw buurt

Evangelisten zijn er in alle soorten en maten. Waarschijnlijk denk jij bij een evangelist aan iemand die op straat staat met een pak folders in zijn hand. Of iemand die vanaf een podium de mensen toespreekt.

Hoewel deze stereotypen in sommige situaties waar kunnen zijn, zijn er in het echte leven veel meer stijlen en soorten gesprekken en technieken. Sommige mensen praten met de atheïst op straat. Andere zijn alleen voor mormonen die van deur tot deur gaan. Er zijn soorten evangelisten en stijlen van evangelisatie voor elke mogelijke doelgroep. Het is daarom belangrijk dat u erachter komt welke stijl en doelgroep voor u persoonlijk het beste is.

Hieronder vindt u een aantal mensen die elk op hun eigen manier evangeliseren. Sommigen gaan de straat op, anderen online. Sommigen richten zich op iedereen, maar anderen hebben gekozen voor een specifieke stijl of doelgroep die ze zoeken..

Waarom een lijst van evangelisten?

De mensen die je hieronder vindt zijn eigenlijk maar gewone christenen die graag hun geloof delen met andere mensen. Sommige staan elke dag op de frontlinie. Anderen kijken gewoon uit naar elke gelegenheid die ze krijgen om hun geloof te delen met de mensen in hun eigen omgeving. Wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben is dat ze bereid zijn om jou of jouw kerk te helpen starten of verder te gaan met evangelisatie. Als je wel wilt evangeliseren maar het moeilijk vind om er aan te beginnen kan je deze mensen contacteren en samen met hen bekijken hoe ze jou op weg kunnen helpen. Misschien kan je eens met hun meegaan of kunnen ze met je afspreken om je tips en aanmoedigingen te geven.  

Even voorstellen:

Ik ben Thomas en woon samen met Liene, mijn vrouw, in Roesbrugge (Poperinge). Sinds 2016 ben ik actief als evangelist en richt me voornamelijk op straatevangelisatie. Daar ga ik in gesprek met eender wie om te praten over God en Zijn Koninkrijk. Ik besef dat dit een heel directe manier is, maar het werkt. Aangezien de steden hier minder groot zijn kom ik af en toe dezelfde mensen tegen. Het mooie daaraan is dat je dan weer verder kunt gaan en een relatie opbouwen. Uiteraard vind ik persoonlijke contacten ook belangrijk, zoals onze buren, vrienden van uit ons dorp, enz. Met hen werk ik iets anders omdat we elkaar vaker zien. Heb je vragen over het hoe en wat, dan mag je me altijd contacteren.

Info

Naam: Thomas Degryse

contact info:thomas-degryse@hotmail.com 

Regio: Poperinge 

Specialiteit: Persoonlijke gesprekken, straat evangelisatie 

 

Even voorstellen:

Mijn naam is Adri Van den Berk, getrouwd en hebben drie kinderen en drie kleinkinderen. Met een rotsvaste overtuiging radicaal tot geloof gekomen in mijn geboorteplaats Helmond, Zuid-Nederland.
Huisgemeente gestart die uitgegroeide naar een volwassen evangelische kerk.
Vóór mijn bekering geparticipeerd in het muziekcircuit.
In 1983 kwam de roep uit België: ‘Kom over en help ons?’ (B.E.Z.). Van 1984 – 2004. Voorganger in Aarschot. Gemeentestichting in Hoogstraten, Westerlo, Zutendaal. Intergemeentelijk in provincie Limburg. (V.E.G.). En bestuurslid.
17 jaar voorzitter geweest van ERTS (Evangelische Radio en televisie Stichting).
Vanaf 1985 gewerkt met de vruchtbare evangelisatiemethode          ‘De 5 Avonden’ Een weg van evangelieverkondiging op lange termijn. 

Info

Naam: Adri Van den Berk

contact info:  adrianus.van.den.berk@telenet.be 

Regio: Limburg  

Specialiteit: De 5 avonden

Even voorstellen:

Wij wonen in Tielt en zijn daar bezig met een gemeente stichtend project. Mijn stijl van evangelisatie richt zich vooral op mijn dagelijkse contacten en kwalitatieve gesprekken. Daarnaast zoek ik graag sekte leden op van verschillende sekte maar heb ik mij vooral in het mormonisme en de islam gespecialiseerd. Ik heb een redelijke ervaring met straat evangelisatie in diverse contexten waarbij ik het liefst in een team werk. Je mag mij altijd contacteren zeker als je contacten heb met sekte leden en graag op weg geholpen wilt worden met deze doelgroep. 

Info

Pieterjan boom pieterjanboom@gmail.com

Regio: Tielt 

Specialiteit: 

Mormonisme, islam en sektarische groepen

Even voorstellen:

ik woon in Namen. In Namen ben ik lid van een gemeente stichtend project. In deze gemeente zitten onder andere 3 echtparen uit de Verenigde Staten die hier als missionarissen zijn neergestreken. Ik hou van straatevangelisatie. Ik vind het leuk om mensen op straat aan te spreken over het geloof. Graag doe ik dat op een creatieve manier. Helaas is dat allemaal tijdens de Coronacrisis wat lastiger. Als je samen met mij wilt evangeliseren dan kan je mij daarover contacteren. Als u in uw kerk wat wilt horen over evangelisatie dan kunt u daarover ook contact met mij opnemen. 

Info

Ton de Mik tondemik@gmail.com

Regio: Namen

Specialiteit:                        Evolutie/schepping,    straat evangelisatie