Algemene voorwaarden Goed nieuws voor België VZW
1. Identificatie van de VZW
Ikgeloofinvlaanderen.be is een site van VZW Goed nieuws voor België (G.N.B.). het ondernemingsnummer was BE 0752 789 383
vanaf 1 januari 2024 wordt GNB VZW opgeheven en worden alle dingen van GNB doorgegeven aan de VZW achter Het Goede Boek.
alle referenties naar GNB in de tekst hieronder en elders op deze site moeten vanaf dan dus gelezen worden als gaande over vzw Het Goede Boek. (bij overdracht van de vzw worden deze verschillen langzaam weg gewerkt)
Hoofdzetel Vennestraat 345 3600 Genk België. ondernemingsnummer 0413.847.431
2. Algemeen
2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en het hele aanbod van H.G.B. De voorwaarden zijn voor iedereen toegankelijk en opgenomen op de websites van H.G.B. Op verzoek zenden wij u een schriftelijk exemplaar.
2.2 Door het plaatsen van een bestelling geeft u te kennen dat u met de leverings- en betalingsvoorwaarden akkoord gaat. H.G.B. behoudt zich het recht voor haar leverings- en/of betalingsvoorwaarden na het verstrijken van de looptijd te wijzigen.
2.3 Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen worden de algemene of specifieke voorwaarden of bedingen van derden niet door H.G.B. erkend.
2.4 H.G.B. garandeert dat het geleverde product beantwoordt aan de overeenkomst en voldoet aan de in het aanbod vermelde specificaties.
3. leveringen
3.1 levering vindt plaats zolang de voorraad strekt.
3.2 In het kader van de regels van de verkoop op afstand zal H.G.B. bestellingen tenminste binnen de 30 dagen uitvoeren. Indien de bestelling niet meer, of slechts gedeeltelijk voorradig is, totaal niet meer leverbaar is, of indien er vertraging optreedt om een andere reden, ontvangt de koper binnen 1 maand na plaatsing van de bestelling bericht. In dit geval heeft de koper ook het recht de bestelling zonder kosten of ingebrekestelling te annuleren en worden eventuele voorschotten terugbetaald.
3.3 Aan de leveringsplicht van H.G.B. zal, behoudens tegenbewijs, zijn voldaan zodra de door H.G.B. geleverde zaken één keer aan de koper zijn aangeboden. Bij bezorging aan huis strekt het rapport van de vervoerder, inhoudende de weigering van acceptatie, tot volledig bewijs van het aanbod tot levering.
3.4 Alle op de website genoemde termijnen zijn indicatief. Aan de genoemde termijnen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.
4. Prijzen
4.1 Alle prijzen op de site zijn onder voorbehoud van fouten. Voor de gevolgen van druk- en zetfouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard. Producten worden niet tegen een foutieve prijs geleverd.
4.2 Alle prijzen in de webshop zijn in EURO’s en inclusief B.T.W. en exclusief verzendkosten.
4.3 H.G.B. houdt het recht om haar prijzen aan te passen.
5. Zichttermijn / herroepingsrecht / klachten
5.1 De koper heeft het recht (een deel van) de geleverde goederen binnen een periode van 14 kalenderdagen zonder opgave van reden te retourneren. Deze termijn begint op het moment dat de bestelde zaken zijn afgeleverd. Indien de koper na afloop van deze termijn de geleverde zaken niet aan H.G.B. heeft teruggezonden, is de koop een feit.
5.2 De koper is gehouden, alvorens over te gaan tot terugzending, daarvan binnen de termijn van 14 werkdagen na aflevering schriftelijk of via e-mail (guus@hetgoedeboek.be) melding te maken bij H.G.B.
5.3 Het terugzenden van de geleverde zaken komt geheel voor rekening en risico van de koper.
5.4 De koper dient te bewijzen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van postbezorging.
5.5 Indien u een klacht of een opmerking heeft kunt u een mail sturen aan: guus@hetgoedeboek.be. Wij zullen dan binnen de 10 werkdagen reageren
6. Gegevensbeheer
6.1. Indien u een bestelling plaatst bij H.G.B. , dan worden uw gegevens opgenomen in het klantenbestand van H.G.B. . H.G.B. . houdt zich aan de privacywet en zal uw gegevens niet verstrekken aan derden.
6.2. H.G.B. . respecteert de privacy van de gebruikers van de internetsite en draagt zorg voor een vertrouwelijke behandeling van uw persoonlijke gegevens.
6.3. H.G.B. maakt in sommige gevallen gebruik van een mailinglijst. Indien u deze mails niet meer wenst te ontvangen, stuurt u een verzoek tot uitschrijven naar de verzender van deze mailing.
7. Aanbiedingen
7.1. Aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij anders in de aanbieding is vermeld.
7.2. Bij aanvaarding van een vrijblijvende aanbieding door koper behoudt H.G.B. zich het recht de aanbieding binnen de termijn van 3 werkdagen na ontvangst van die aanvaarding te herroepen of daarvan af te wijken.
7.3. Mondelinge toezeggingen verbinden H.G.B. . slechts nadat deze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn bevestigd.
7.4 Aanbiedingen van H.G.B. zijn tijdsgebonden en niet automatisch van toepassing op nabestellingen.
7.5. H.G.B. . kan niet aan haar aanbieding worden gehouden indien de koper had behoren te begrijpen dat de aanbieding, dan wel een onderdeel daarvan, een kennelijke vergissing of verschrijving bevatte.
8. Overeenkomst
8.1.Een overeenkomst tussen H.G.B. . en een klant komt tot stand nadat een bestellingsopdracht door H.G.B. op haalbaarheid is beoordeeld.
8.2. H.G.B. . behoudt zich het recht voor om zonder opgave van redenen bestellingen of opdrachten niet te accepteren of uitsluitend te accepteren onder de voorwaarde dat de verzending geschiedt onder rembours of na vooruitbetaling.
9. Afbeeldingen en specificaties
9 Alle afbeeldingen; foto´s, tekeningen etc.; o.a. gegevens betreffende gewichten, afmetingen, kleuren, etc. op de websites van H.G.B. gelden slechts bij benadering, zijn indicatief en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.
10. Overmacht
10.1. H.G.B. is niet aansprakelijk, indien en voor zover haar verbintenissen niet kunnen worden nagekomen ten gevolge van overmacht.
10.2. Onder overmacht wordt verstaan elke vreemde oorzaak, alsmede elke omstandigheid, welke in redelijkheid niet voor haar risico behoort te komen. Vertraging bij of wanprestatie door onze toeleveranciers, storingen op het Internet, storingen in de elektriciteit, storingen in e-mailverkeer en storingen of wijzigingen in door derden geleverde technologie, vervoersmoeilijkheden, werkstakingen, overheidsmaatregelen, vertragingen in de aanvoer, nalatigheden van leveranciers en/of fabrikanten van H.G.B. alsmede van hulppersonen, ziekte van personeel, gebreken in hulp- of transportmiddelen gelden uitdrukkelijk als overmacht.
10.3. H.G.B. behoudt zich in het geval van overmacht het recht haar verplichtingen op te schorten en is tevens gerechtigd de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, dan wel te vorderen dat de inhoud van de overeenkomst zodanig wordt gewijzigd dat uitvoering mogelijk blijft. In geen geval is H.G.B. gehouden enige boete of schadevergoeding te betalen.
10.4. Indien H.G.B. bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan, of slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen kan voldoen is zij gerechtigd het reeds geleverde c.q. het leverbare deel afzonderlijk te factureren en is de koper gehouden deze factuur te voldoen als betrof het een afzonderlijke bestelling
11. Toepasselijk recht/bevoegde rechter
11.1. Op alle overeenkomsten is het Belgisch recht van toepassing.
11.2. Geschillen voortvloeiende uit een overeenkomst tussen H.G.B. en koper, welke niet in onderling overleg kunnen worden opgelost, zullen bij uitsluiting worden voorgelegd aan de daartoe bevoegde rechter in Genk.
Als u nog andere vragen heeft mag u altijd contact met ons opnemen. is